Черешово тирамису

Дата: 21.06.2004
Източник: Бон Апети
Черешово тирамису
 
Необходими продукти:
200 г извара
200 г заквасена сметана
5–6 с. л. захар
500 г череши
2 ч. л. инстантно кафе
2–3 с. л. коняк
300 г бишкоти
1/2 шоколад (50 г)
 

Начин на приготвяне:
1
Черешово тирамисуИзварата, сметаната и захарта се разбиват с миксер за около 8 минути, докато се получи смес, подобна на майонеза.
2
Черешово тирамису 2В подходящ съд се изсипва инстантното кафе, наливат се 1 ч. ч. гореща вода и конякът и се разбърква, така че кафето да се разтвори. Оставя се да се охлади и с получената течност се напояват за кратко една по една бишкотите. Подреждат се в подходящ правоъгълен съд, поливат се с крема и процедурата се повтаря още два пъти.
3
Черешово тирамису 3Черешите се почистват от костилките, 10–15 се отделят за украсата, а останалите се смилат. Изсипват се в изварено-сметановата смес и се разбива с миксер 2–3 минути.
4
Черешово тирамису 4Върху готовия десерт се настъргва шоколад и се украсява с отделените цели череши. Преди консумация тирамисуто трябва да отлежи в хладилник 7–8 часа, покрито с фолио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта