Торта "Наполеон"

Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2004
Торта
 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 г маргарин
1 яйце
1 с. л. оцет
500 мл прясно мляко
200 г краве масло
2 яйца
1 ч. ч. захар
2 с. л. брашно



Начин на приготвяне:
1
Торта
Към пресятото брашно за тестото се прибавят яйцето, оцетът и маргаринът и се меси, докато се получи еластично тесто, което се оставя да почине около половин час.
2
Торта
Яйцата за ваниловия крем се разбъркват със захарта, постепенно се налива млякото и при непрекъснато бъркане се добавя брашното. Сместа се загрява на котлона, докато кипне, и се оттегля. След като е почти изстинала, се слага маслото и се бърка, докато се разтопи.
3
Торта
От отпочиналото тесто се разточват блатове в кръгла форма с диаметър 20–22 см (за да е правилен кръгът, може да си помогнете с ръбовете на тавата за печене и остър нож).
4
Торта
Приготвените блатове се пекат в предварително загрята фурна за 7–8 минути при температура 200 градуса.
5
Торта
В тава или върху специална сладкарска скара се поставя първият блат, маже се обилно с приготвения крем и се покрива с втори блат. Отново се намазва и процедурата се повтаря до изчерпване на блатовете. Необходимо е да остане известно количество от крема. Поръсва се с натрошените остатъци изпечен блат.
6
Торта
Приготвената торта трябва да престои поне 1 денонощие. След като блатът е поомекнал, се маже повторно с останалото количество крем.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
Ако нямате време купете бутер тесто за блатовете .Вкусът е страхотен .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: