Череши фру-фру

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2004
Череши фру-фру
 
Необходими продукти:
4 яйца
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. нишесте
1 ванилия
2 щипки сол
масло за намасляване
брашно за поръсване
40 г краве масло
2-3 щипки смлян джинджифил
2-3 с. л. кафява захар
200-300 г череши
50 мл коняк
1 шепа смлени лешници със захар
течна сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Череши фру-фру
В купички се отделят жълтъците от белтъците на яйцата. С помощта на тел се разбиват жълтъците с половината захар и се добавя ванилията. Белтъците се разбиват с миксер на ниска скорост, докато станат на пяна, след което се сипва останалото количество от захарта и се разбиват на сняг.
2
Череши фру-фру 2
Брашното се пресява в купа заедно с нишестето, овкусява се със солта и се разбърква.
3
Череши фру-фру 3
С бъркалка към жълтъчната смес се добавя половината от пресятото брашно, другата половина се смесва с белтъците и се бърка само в едната посока. След като се разбият добре, се смесват.
4
Череши фру-фру 4
Готовото тесто се прехвърля в шприц. Тавичката се намазнява, набрашнява се и се отбелязват еднакви по големина ивици, върху които се шприцова от тестото. Оформените бишкоти се пекат до зачервяване в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
5
Череши фру-фру 5
В загрят тиган се разтопява маслото за черешите, поръсва се с джинджифила, кафявата захар и леко се запържва. Изсипват се почистените от костилките череши и на силен огън се запържват за 1-2 минути, като се разбърква непрекъснато.
6
Череши фру-фру 6
В подходящ съд, който може да се нагрее, се сипва конякът. Тиганът с черешите се маха от котлона, налива се горещият коняк, пали се с кибритена клечка и черешите се фламбират, докато изгасне огънят.
7
Череши фру-фру 7
Бишкотите се редят под формата на триъгълник в плитка чиния за сервиране. В средата на триъгълника се слага от сместа с черешите и се поръсва със смлените лешникови ядки и захарта. Полива се с малко сметана и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: