Праскови "Анна"

Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2004
Праскови
 
Необходими продукти:
200 мл сметана
1 жълтък
1 буркан компот праскови
100 г ягоди от компот
3 с. л. захар
2 с. л. нишесте
1 ванилия
2 капки есенция ром (1 ч. л. )
50 г лешници


Начин на приготвяне:
1
Праскови
Сметаната се загрява в малка тенджера на котлона.
2
Праскови
В купа с жълтъка се прибавят 3 с. л. захар и се разбива с тел, докато се получи гъста смес. Поръсва се с 2 с. л. нишесте и още веднъж се разбърква. В купичката се налива малко от кипналата сметана, колкото да поеме продуктите, след което всичко се връща в малката тенджера със сметаната.
3
Праскови
Тази плътна смес се разбърква и вари няколко минути, докато се сгъсти, прибавят се есенцията от ром и ванилията.
4
Праскови
Една малка шепа лешници се смила в блендер надребно и се запича в сух тиган 1-2 минути. Тиганът се оттегля и се оставят настрана.
5
Праскови
В блендера се пасират 5-6 с. л. от ягодите, пюрето се прецежда през цедка и се добавя в крема.
6
Праскови
В чаши за сервиране се подреждат нарязаните на тънки филйики праскови. Полива се с охладения крем и се поръсва с изстиналите лешникови ядки. По желания може да се поръси с малко кафява захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: