Бисквитената торта на баба

Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2004
Бисквитената торта на баба
 
Необходими продукти:
3 пакета обикновени бисквити
100–200 мл прясно мляко
50–100 г орехови ядки
шоколад за декорация
750 мл прясно мляко
200 г захар
2 яйца
2 с. л. брашно
1 ванилия
шоколад за декорация


Начин на приготвяне:
1
Бисквитената торта на баба
Млякото се кипва, добавя се захарта и се разбърква, докато захарта се разтвори.
2
Бисквитената торта на баба 2
Брашното се разбива с яйцата и ванилията, към него се налива млякото със захарта и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък крем.
3
Бисквитената торта на баба 3
Бисквитите се начупват и с тях се покрива дъното на подходяща тава. Заливат се с прясното мляко и с приготвения крем, прави се втори пласт от бисквитите и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с пласт крем, украсява се с разтопен шоколад и се поръсва със смлените орехи.
4
Бисквитената торта на баба 4
Преди консумация готовата торта трябва да престои около едно денонощие в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2016
Откакто прочетох рецептата я приготвям по този начин и никога не съм имала провал. Вместо течен шокола настъргвам отгоре докато е топла и ефектът е почти същия.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2015
Домашна вкусотиика
2.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2013
Класическа, лека и винаги вкусна рецепта! Към нея добавям понякога и течен шоколад Нутела между редовете, друг път резенчета банан, а зимата слагам цели диви ягодки от сладко.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Също и тази торта ми е една от групата:Любими торти!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: