Тиквени кексчета

Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2004
Тиквени кексчета
 
Необходими продукти:
1/4 тиква (1 кг)
2 ч. ч. брашно
50 г стафиди
1 с. л. бакпулвер
1/4 ч. л. канела
1/4 ч. л. джинджифил
2 щипки сол
2 яйца
125 г маргарин
1/2 ч. ч. кисело мляко
6 с. л. кафява захар
1/2 ч. л. сода бикарбонат



Начин на приготвяне:
1
Тиквени кексчета
Тиквата се обелва, нарязва се на парчета и се вари до омекване. След това се пюрира.
2
Тиквени кексчета 2
От течните съставки първо се разбъркват содата с киселото мляко и се изчаква, докато шупне. Яйцата и захарта се разбиват с миксер, добавя се маргаринът и се бърка около 5 минути. Накрая се сипват киселото мляко и содата и се разбърква още 1 минута.
3
Тиквени кексчета 3
Сухите съставки се смесват и разбъркват в купа.
4
Тиквени кексчета 4
Към пюрираната тиква се добавят яйчено-млечната смес и сместа със сухи съставки. Разбърква се добре.
5
Тиквени кексчета 5
Полученото течно тесто се пресипва в покрити с готварска хартия тимбалчета или други подходящи купички и се поставят в тава. Налива се вода, която да покрива 1/3 от съда и се пекат на водна баня около 30-35 минути при температура 180 градуса. Сервират се поръсени с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: