Постни аранчини със сос от маслини
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
01.05.2016 Албена, гарам масала е смес от билки и подправки, с тютюнев цвят и силен аромат, която се използва най-често за ястия с месо. Продава се като готова смес в специализираните магазини за подправки, но също така може да се приготви и в домашни условия. Има различни рецепти за състава на подправката, като повечето от тях съдържат черен кардамон, канела, карамфил и кимион, а също и копърово семе и зелен кардамон. Гарам масала се приготвя, като подправките се запичат на сух тиган, за да разгърнат пълния си аромат. След това се оставят да се охладят и се смачкват в хаванче. Тази смес издържа няколко месеца.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
14.04.2016 Каква е тази гарам масала?От къде се купува? Може ли да се направи?
|
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...