Червени тортелини с плънка от сирена в бульон

Интересни и нестандартни
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за плънката:
300 г саламурено козе сирене
100 г сирене „Рикота“
50 г сирене „Пармезан“
1 яйце
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
380 г брашно (+ за размесване и разточване)
120 г грис от твърда пшеница (семолина)
3 яйца (със стайна температура)
2 малки глави червено цвекло
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за бульона:
1 пилешки фенер
1 стрък стеблена целина
1 стрък праз
1 морков
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
сол на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон
Цвеклото се измива, залива се със зехтина и се овкусява със сол и черен пипер. Завива се в алуминиево фолио и се слага в тава с малко вода в нея. Пече се около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 2
Във фурната се слага и пилешкият фенер за бульона и се запича до златисто. Цвеклото се охлажда, обелва се, нарязва се наедро и се смила в блендер с яйцата.
3
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 3
Прибавят се грисът и брашното, и отново се смила. Трябва да се получи еднородна смес, която се прехвърля на плота и се замесва с още брашно. Тестото се увива в прозрачно фолио и се прибира в хладилник да почине поне час.
4
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 4
Запеченият пилешки фенер се слага в тенджера, залива се със студена вода, добавят се празът, морковът и целината, нарязани наедро. Овкусява се с мащерката и дафиновия лист. Готви се 30-40 минути на тих огън, като се отпенва.
5
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 5
Полученият бульон се прецежда през марля.
6
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 6
Козето сирене се смила. Смесва се с настъргания пармезан, рикотата, яйцето, индийското орехче, сол и черен пипер, и се разбърква.
7
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 7
Тестото се разточва с машина за паста. Изрязват се квадрати.
8
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 8
Върху всеки квадрат се слага от плънката.
9
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 9
Краищата на тестото се мажат с вода и се оформят тортелини. Двата срещуположни края се залепват, а след това полученият триъгълник се завива в кръг и се защипва в основата.
10
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 10
Варят се в подсолена вода за 4 минути.
11
Червени тортелини с плънка от сирена в бульон 11
Сервират се с горещия бульон, поръсени с наситнен магданоз и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: