Чеснови балони

Дата: 27.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакетче суха мая
250 г брашно
160 мл топла вода
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
150 г роле „Трапезица“
за чесновото масло:
10 скилидки чесън
50 мл зехтин
125 г краве масло
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чеснови балониЧесънът се полива със зехтина и се пече на 180 градуса за 15 минути. След това се пасира.
2
Чеснови балони 2Магданозът се наситнява и се смесва с размекнатото масло и чесъна. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Чеснови балони 3Увива се във фолио за свежо съхранение като бонбон и се замразява.
4
Чеснови балони 4Маята се разтваря в малко от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне.
5
Чеснови балони 5В купа се сипват брашното и солта. Добавят се шупналата мая, водата и зехтинът.
6
Чеснови балони 6Замесва се еластично тесто, което се оставя да втаса.
7
Чеснови балони 7Втасалото тесто се оформя на малки топки и пак се оставя да втаса.
8
Чеснови балони 8Фурната се загрява на 250 градуса. Хлебчетата се пекат за 7–8 минути, до златисто.
9
Чеснови балони 9Изваждат се в купа, добавят се 2–3 с. л. от маслото. Разбъркват се и се изсипват в тава. Пекат се за 4–5 минути на 180 градуса.
10
Чеснови балони 10Хлебчетата се поднасят с ролето.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
давам на детето ми да яде следобед от тях и ги обожава
6.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Супер!
5.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2014
Много лесни и вкусни хлебчета! Правя ги вече няколко пъти. Превърнаха се в любимите ни питки за мини сандвичи
4.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
страхотни са !!!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
Станаха страхотни и супер лесни! Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта