Чилийски хлебчета

Перфектни за сандвичи и не само
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
1 пакетче суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
200 мл топло прясно мляко
50 г свинска мас
брашно за разточване и поръсване

за сос „Пебре”:
6 стръка пресен лук
1 домат
1 връзка пресен кориандър
4 скилидки чесън
3 с. л. червен винен оцет
2 с. л. сос „Шрирача“
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сухо чили
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чилийски хлебчета
Брашното се смесва със солта и захарта.
2
Чилийски хлебчета 2
Добавят се млякото, маята и разтопената мас.
3
Чилийски хлебчета 3
Замесва се гладко и еластично тесто и се оставя да втаса.
4
Чилийски хлебчета 4
Разточва се върху набрашнен плот на кора с дебелина 1–2 см.
5
Чилийски хлебчета 5
Поръсва се с брашно, прегъва се надве и се оставя да почине 5–10 минути.
6
Чилийски хлебчета 6
След това процедурата се повтаря още 2 пъти.
7
Чилийски хлебчета 7
От тестото с ринг се изрязват кръгли хлебчета.
8
Чилийски хлебчета 8
Оставят се да втасат и се изпичат за 20 минути на 200 градуса без вентилатор.
9
Чилийски хлебчета 9
Сосът „Пебре“ се приготвя като лукът, чесънът, доматът и кориандърът се наситняват и се смесват с оцета, зехтина, соса „Шрирача“, солта и чилито.
10
Чилийски хлебчета 10
Хлебчетата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: