Шоколадова торта с банани
Лора и Стоян
140 г брашно 4 яйца 220 г захар 170 г краве масло 230 г черен шоколад (55% какао) 2 с. л. какао 2 с. л. ликоьор „Кафе” 1 ванилия 1/4 ч. л. сол | за крема: 400 г крем сирене 3 жълтъка от яйца размер L 120 г пудра захар 1 ванилия |
1 | ![]() | Шоколадът се натрошава и заедно с маслото се разтопяват в микровълнова фурна на 800 вата за 2 минути, като се отваря на 30 секунди да се проверява, за да не изгори. Това може да се направи и на водна баня. |
2 | ![]() | Към тях се прибавят захарта, ликьора, какаото, ванилията, солта, брашното и яйцата, разбива се с миксер. |
3 | ![]() | Тестото се изсипва в правоъгълна форма, на дъното на която има намокрена пергаментова хартия. |
4 | ![]() | Жълтъците се разбиват с пудрата захар. Смесват се с крем сиренето и ванилията. |
5 | ![]() | Сместа се изсипва върху шоколадовата и се правят шарки с шпатула. |
6 | ![]() | Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути. Преди да се поднесе се оставя да се охлади. |
49. |
Изпрати
лично съобщение |
03.02.2020 За пореден път страхотен резултат
|
48. |
Изпрати
лично съобщение |
25.04.2019 Вкусно
|
47. |
Изпрати
лично съобщение |
08.09.2018 Много вкусен и лек.
| ![]() |
46. |
Изпрати
лично съобщение |
11.02.2017 Нещо необичайно, но много вкусно...хареса се на всички гости!!!
|
45. |
Изпрати
лично съобщение |
29.07.2016 Общо взето почти ми се получи, но определено трябва да се използва много хубаво крема сирене! :)
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...