Чийзкейк с тиква и шоколад

С фантастичен есенен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
150 г пълнозърнести крекери
110 г краве масло
50 г печени орехи (със сол)
2 с. л. кафява захар
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела

за крема:
600 г крем сирене
400 г печена тиква
190 г захар
150 г черен шоколад
10 г бурбонска ванилова захар
4 яйца
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с тиква и шоколад
Крекерите за основата се натрошават добре или се смилат. Смесват се с разтопеното масло, канелата, джинджифила и захарта.
2
Чийзкейк с тиква и шоколад 2
Прибавят се и накълцаните орехи. Сместа се изсипва във форма за торта с диаметър 23 см, застлана с пергаментова хартия, като се притиска добре.
3
Чийзкейк с тиква и шоколад 3
Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се охлажда.
4
Чийзкейк с тиква и шоколад 4
Шоколадът за крема се разтопява. Тиквата се пюрира и се прецежда.
5
Чийзкейк с тиква и шоколад 5
Крем сиренето се разбива със захарта и яйцата за много кратко, овкусява се с ванилова захар.
6
Чийзкейк с тиква и шоколад 6
Около една чаша от крема се смесва с разтопения шоколад и се овкусява с канелата.
7
Чийзкейк с тиква и шоколад 7
Останалият крем се разбърква с тиквеното пюре и джинджифила.
8
Чийзкейк с тиква и шоколад 8
Тиквеният крем се излива върху основата.
9
Чийзкейк с тиква и шоколад 9
Следва шоколадовият крем, след което се заравнява.
10
Чийзкейк с тиква и шоколад 10
Чийзкейкът се пече около 50 минути в загрята на 150 градуса.
11
Чийзкейк с тиква и шоколад 11
Когато е готов, се оставя във фурната, да се охлади напълно.
12
Чийзкейк с тиква и шоколад 12
Изважда се и се прибира в хладилник за 6 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2021
Вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2020
Вкарах доста импровизации в основата и крема, използвах маскарпоне и крем сирене, получи се страхотен вкус. А шоколадовия крем направих с домашно приготвен черен шоколад.
7.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
Определено е една от най-най-най-любимите ми рецепти за торта! Невероятно вкусна!
6.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2018
Определено не се разнесе шоколадовата част както трябва. Вкусен.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2018
За да може да се разнесе шоколадовата смес сравнително равномерно, се наложи да прибавя по-голяма част от тиквената смес към шоколадовата. За следващия път ще съм по-подготвена, но и така е вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: