Круши, сгушени между карамел и пандишпан

Аромат на круши, бадеми, масло и карамел, какво му трябва на човек?
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 30.10.2017
Круши, сгушени между карамел и пандишпан
Круши, сгушени между карамел и пандишпан
Круши, сгушени между карамел и пандишпан
Круши, сгушени между карамел и пандишпан
Круши, сгушени между карамел и пандишпан
 
Необходими продукти:
за пандишпана:
6 големи яйца
260 г захар
340 г брашно
11 г бакпулвер
2 ванилии
100 г бадеми

за карамелизираните круши:
170 г захар
180 г краве масло
6-7 круши
3 с. л. канела

за соса:
2 с. л. захар
2 круши
300 мл вода


Начин на приготвяне:
1
В тава (с диаметър 34 см) се сипва и се разпределя равномерно захарта за крушите и се карамелизира в загрята на 200 градуса фурна.
2
Маслото се разтопява, но не до точката на кипене и се изсипва върху вече застиналия карамел. За да се работи по-леко, тавата се оставя настрана, докато маслото стегне.
3
Крушите за карамелизиране се обелват, почистват се от семките и се нарязват на тънки резени. Резените се подреждат плътно един до друг върху вече изстиналите карамел и масло. Отгоре щедро се поръсва с канелата.
4
Яйцата (на стайна температура) се разбиват със захарта за пандишпана, добавят се пресятото с бакпулвера брашно и ванилията, докато се получи гъсто тесто. Накрая се добавят нарязаните бадеми, като няколко цели ядки се заделят евентуално за украса. Разбърканата с шпатула смес се изсипва върху крушите и се заравнява.
5
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.
6
Докато блатът се пече, се приготвя сосът. Крушите за соса се почистват и се нарязват на дребно. Варят се във водата, заедно със захарта. Когато се получи рядко пюре, касеролата се дърпа от огъня.
7
Блатът се изважда от фурната и се охлажда за около двайсетина минути. Полива се с приготвения сос и когато сосът попие, се обръща в друга тава със същия диаметър или малко по-голям. Сосът не бива да е прекалено сладък или много течен, защото идеята е, да се напои само долният пласт на сладкиша, а не десертът да плува в сироп, подобно на реване.
8
При сервиране може да се използват различни начини на разрязване и украсяване, според вкуса на всеки кулинар. Има само един недостатък – много бързо изчезва, затова предпочитам порциите да са солидни.


Съвет:
Разгледайте и четирите допълнителни снимки, след първата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: