Надупчен кекс

Дата: 25.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кекса:
4 яйца
220 г меко краве масло (+ за намазване)
220 г брашно (+ за поръсване)
220 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
10 г бакпулвер
за крема:
500 мл прясно мляко
1 пакет пудинг шоколад и кокос
5 с. л. захар
 
Бон Апети препоръчва:
Премиум пудинг шоколад с кокос Dr. Oetker е с наситен вкус на шоколад, допълнен от аромат на кокос. Съдържа 3,1% шоколад с 50% цели какаови частици и 4,2% кокосови стърготини. Оригиналните пудинги на Dr.Oetker са класически десерти, обичани от малки и големи. Още от 1894 г. те са символ на успешен опит, високо качество и превъзходен вкус. Насладете се на чувството на сигурност, любов и най-добър вкус с оригиналния Премиум пудинг шоколад с кокос на Dr.Oetker. Екпериментирайте с различни кулинарни приложения на пудинга - в тестото за торта или като крем за пълнеж, или просто като крем-десерт, гарниран с плодове или ядки. Dr. Oetker следва общи правила и политика на качеството, изработена на база последните тенденции и препоръки за здравословно хранене, строг контрол на суровините и съхранението на продуктите, което гарантира обещанието към своите клиенти „Качеството е най-добрата рецепта”.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Надупчен кексМаслото и захарта се разбиват добре. Чукват се яйцата, като се разбива непрекъснато.
2
Надупчен кекс 2Накрая се сипват смесените брашно, ванилова захар и бакпулвер и се разбърква.
3
Надупчен кекс 3Тестото се изсипва в правоъгълна тава намазана с масло и поръсена с брашно.
4
Надупчен кекс 4Пече се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се охлажда.
5
Надупчен кекс 5В кекса се оформят дупки (с помощта на дръжката на дървена лъжица или с дървена бъркалка).
6
Надупчен кекс 6Пудингът се смесва със захарта и 4 с. л. от млякото.
7
Надупчен кекс 7Останалото прясно мляко се загрява и се разбърква с пудинга. Готви се на умерен огън, докато се сгъсти.
8
Надупчен кекс 8Кремът се излива върху кекса.
9
Надупчен кекс 9Оставя се да се охлади, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Аз след надупчването добавих малко сироп от вода, захар, какао и масло за да не стане много сух. Страхотно се получи!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2017
Страхотен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта