Надупчен кекс

Очарова и с вид, и с вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кекса:
4 яйца
220 г меко краве масло (+ за намазване)
220 г брашно (+ за поръсване)
220 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
10 г бакпулвер

за крема:
500 мл прясно мляко
1 пакет пудинг шоколад и кокос
5 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Надупчен кекс
Маслото и захарта се разбиват добре. Чукват се яйцата, като се разбива непрекъснато.
2
Надупчен кекс 2
Накрая се сипват смесените брашно, ванилова захар и бакпулвер и се разбърква.
3
Надупчен кекс 3
Тестото се изсипва в правоъгълна тава намазана с масло и поръсена с брашно.
4
Надупчен кекс 4
Пече се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се охлажда.
5
Надупчен кекс 5
В кекса се оформят дупки (с помощта на дръжката на дървена лъжица или с дървена бъркалка).
6
Надупчен кекс 6
Пудингът се смесва със захарта и 4 с. л. от млякото.
7
Надупчен кекс 7
Останалото прясно мляко се загрява и се разбърква с пудинга. Готви се на умерен огън, докато се сгъсти.
8
Надупчен кекс 8
Кремът се излива върху кекса.
9
Надупчен кекс 9
Оставя се да се охлади, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2018
С пудинг ванилия е още по-лек и приятен на вкус!
3.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2018
Приятен кекс!
2.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Аз след надупчването добавих малко сироп от вода, захар, какао и масло за да не стане много сух. Страхотно се получи!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2017
Страхотен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: