Бисквитена торта с тиква и шоколад

Дата: 25.10.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пакета обикновени бисквити (общо 400 г)
800 г тиква (сорт „Цигулка“)
500 г сирене „Маскарпоне“
300 г течен шоколад
200 г захар
250 мл животинска сметана
200 мл студено еспресо
50 мл бренди
1 ч. л. канела
1 ванилия
карамелени орехи за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Бисквитена торта с тиква и шоколадТиквата се почиства и се реже на кубчета. Слага се в тава и се поръсва с 50 г от захарта. Пече се около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Бисквитена торта с тиква и шоколад 2Охлажда се и се пюрира.
3
Бисквитена торта с тиква и шоколад 3Сметаната се разбива добре с останалата захар.
4
Бисквитена торта с тиква и шоколад 4Маскарпонето се разбърква леко и се смесва с разбитата сметана и с ванилията.
5
Бисквитена торта с тиква и шоколад 5Кафето се разбърква с брендито и канелата.
6
Бисквитена торта с тиква и шоколад 6В тава се редят потопени в сместа с кафе бисквити, сметанов крем, шоколад и пюре от тиква.
7
Бисквитена торта с тиква и шоколад 7Тортата се реди по този начин, докато свършат продуктите. Завършва се с крем от сметана и маскарпоне.
8
Бисквитена торта с тиква и шоколад 8Оставя за 6 часа в хладилник.
9
Бисквитена торта с тиква и шоколад 9Поднася се с накълцани карамелени орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2017
Тортата е за Коледа затова украсата се разминава с оригинала!
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2017
Това беше първата ми торта с тиква. Не очаквах, че ще се получи такъв резултат. Тортата се оказа мнооооого добра. Шоколадът и тиквеното пюре се допълват, а въздушният ефект идва от маскарпонето и сметаната. Сега да си призная, за първи път допуснах дефект при изпълнението, защото сметаната беше 18 % и остана направо течна, та се наложи да я изхвърля и да купя друга - 30 %. Какво пък - за три години е допустимо човек да извърши поправима грешка, нали? )))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
Preslava Gancheva се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Хляб без месене със семена
Zhana Marinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта