Орехов кейк с кардамон и кафе

По рецепта на Фиона Кайрънс
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
175 г краве масло (меко)
175 г пудра захар
125 г брашно
100 г орехи
3 яйца
1 с. л. инстантно кафе
1 с. л. кафе ликьор
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. шушулки кардамон

за карамелените орехи:
80 г печени орехи
80 г захар

за крема:
200 г краве масло (меко)
150 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
2 с. л. кафе ликьор



Начин на приготвяне:
1
Орехов кейк с кардамон и кафе
Орехите се смилат.
2
Орехов кейк с кардамон и кафе 2
Кардамонът се стрива в хаванче, люспите се отстраняват.
3
Орехов кейк с кардамон и кафе 3
Маслото и захарта се разбиват много добре. Добавят се яйцата и отново се разбива.
4
Орехов кейк с кардамон и кафе 4
Сипват се орехите, брашното, бакпулверът и смесеното с ликьора кафе.
5
Орехов кейк с кардамон и кафе 5
Форма за торта с диаметър 23 см се застила с пергаментова хартия. Тестото се изсипва във формата и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – 35 минути. Охлажда се.
6
Орехов кейк с кардамон и кафе 6
След това се реже на два блата.
7
Орехов кейк с кардамон и кафе 7
Захарта за ядките се карамелизира и в нея се пускат орехите. Когато се покрият хубаво с карамел, се изваждат един по един върху силиконов килим и се оставят да се охладят.
8
Орехов кейк с кардамон и кафе 8
Маслото и захарта за крема се разбиват много добре. Прибавят се ликьорът и ваниловата захар и се разбърква.
9
Орехов кейк с кардамон и кафе 9
Единият блат се маже хубаво с крем, отгоре се поставя другият блат и също се намазва крем.
10
Орехов кейк с кардамон и кафе 10
Кейкът се декорира с карамелените орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: