Трайфъл с дюли

Сладко изкушение в чаша
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 дюли
12 бишкоти
400 мл животинска сметана
350 мл вино „Мускат отонел“
200 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 бр. звездовиден анасон
1 пръчка канела
филирани бадеми за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Трайфъл с дюли
Дюлите се обелват и се разполовяват. Варят се във виното и 200 мл вода, заедно с канелата, анасона и захарта. Щом течността кипне, силата на огъня се намалява и се варят 2–3 часа, докато омекнат.
2
Трайфъл с дюли 2
Дюлите се изваждат и се оставят да се охладят, след което се режат на кубчета.
3
Трайфъл с дюли 3
Сиропът се редуцира на половина. Сметаната се разбива с ваниловата захар.
4
Трайфъл с дюли 4
В чаши се натрошават бишкоти, заливат се със сироп и се покриват с плодове и със сметаната. Оставят се да се охладят.
5
Трайфъл с дюли 5
Сервират се със запечени в сух тиган и охладени филирани бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: