Шекерпаре

Дата: 29.10.2017
Източник: Малина
ТИТЛА: Чирак
ШекерпареШекерпареШекерпареШекерпареШекерпаре
 
Необходими продукти:
125 г краве масло
1 ч. ч. захар
2 яйца (размер М)
1 ч. ч. грис
1 ванилия
1 пакетче бакпулвер
2 ч. ч. брашно
ядки (орехи, бадеми или други по избор)
 

Начин на приготвяне:
1
От равни части вода и захар сварете сироп за сладкиша и го оставете да се охлади, докато приготвите тестото.
2
В купа разбийте омекналото масло и захарта. Добавете яйцата, като отделите 1 жълтък за намазване на сладките.

3
Прибавете гриса, заедно с ванилията и бакпулвера. Разбийте отново с миксер за няколко минути. Сипете пресятото брашно и замесете тесто. Направете топки с големината на орех. Сложете ги в предварително намаслена тава и леко ги сплескайте.


4
Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Печете на на 180 градуса, докато придобият златист цвят. Оставете сладките да се охладят и ги залейте с охладения сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2018
Много са вкусни, но другия път ще сложа по-малко захар в сиропа, защото станаха прекалено сладки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Denitsa Stoyanova се регистрира в сайта.
Елеонора Иванова се регистрира в сайта.
Ruslan Dimov коментира рецептата Мусака
Pervin Mustantikova се регистрира в сайта.
Пантофка Кристална се регистрира в сайта.
Velislava Ilieva се регистрира в сайта.
Svetoslav Stoyanov се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Пържени яйца с млечен сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта