Крем карамел

Дата: 27.10.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Крем карамел
 
Необходими продукти:
6 яйца
1 л прясно мляко
250 г захар (+ 150 г за карамела)
1 с. л. вода
1 с. л. мед
2 ванилии
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта и след това се добавя прясното мляко.
2
В дълбок съд се сипват водата, захарта за карамела и медът, и се загряват на слаб огън, до получаване на течен, златист карамел.
3
В подходяща тава се подреждат купички, в които първо се изсипва карамелът, а върху него (през цедка) се налива яйчената смес, за да се избегне получаването на шупли. В тавата се налива вода и десертът се пече около 50 минути в предварително загрята на 240 градуса фурна, като през последните 15 минути температурата се намалява на 200 градуса.


Съвет:
Желателно е яйцата и прясното мляко да бъдат със стайна температура.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Емилия коментира рецептата Печен крем с ябълки и орехи
Iva Daskalova се регистрира в сайта.
Lysi Chavdarova се регистрира в сайта.
Stella Kumanova коментира рецептата Тирамису
Stella Kumanova се регистрира в сайта.
Cvetelina Ivanova се регистрира в сайта.
Мони Славчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта