Чорба от заек

Приготвена и поднесена по специален начин Рецепта от Пълна домашна готварска книга от Жанетон и Л. Майар, издадена от Ст. Атанасов през 1910 г. в София
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
50 г краве масло
100 г бекон
2 моркова
1 глава лук
3 с. л. брашно
1 л прясно мляко
3 дафинови листа
1/4 връзка магданоз
4-5 листа целина (керевиз)
1 ч. л. сух джоджен
300 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чорба от заек
Заекът се нарязва на парчета, които се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашното.
2
Чорба от заек 2
Морковите и лука се обелват, режат се на кубчета и се запържват в сгорещеното масло.
3
Чорба от заек 3
Добавят се беконът и наситнената коремна част на заека.
4
Чорба от заек 4
Сипва се и останалото месо и щом се позапържи, се налива виното. Кипва се и се оставя, виното да се редуцира. Наливат се млякото и около 2 л вода. Добавят се дафиновите листа, джодженът, наситнените целина и магданоз и се готви, докато бульонът се редуцира с 1/3 – около час и половина, като непрекъснато се отпенва.
5
Чорба от заек 5
Месото се изважда и се обезкостява. Дафиновите листа се отстраняват. Зеленчуците, беконът и останалите малки парченца месо се намачкват с преса за картофи. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Чорба от заек 6
Месото се разпределя в чиниии и се залива със супата.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2021
Джодженът я прави различна и много вкусна.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2016
Богата, със сметанов вкус!
2.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
Хареса се на всички в къщи.със сигурност ще присъства често в семейното меню.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
Пробвате чорбата ще ви хареса.Много по различна е от всички рецепти със заешко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: