Чорба от заек

Дата: 29.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
50 г краве масло
100 г бекон
2 моркова
1 глава лук
3 с. л. брашно
1 л прясно мляко
3 дафинови листа
1/4 връзка магданоз
4-5 листа целина (керевиз)
1 ч. л. сух джоджен
300 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чорба от заекЗаекът се нарязва на парчета, които се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашното.
2
Чорба от заек 2Морковите и лука се обелват, режат се на кубчета и се запържват в сгорещеното масло.
3
Чорба от заек 3Добавят се беконът и наситнената коремна част на заека.
4
Чорба от заек 4Сипва се и останалото месо и щом се позапържи, се налива виното. Кипва се и се оставя, виното да се редуцира. Наливат се млякото и около 2 л вода. Добавят се дафиновите листа, джодженът, наситнените целина и магданоз и се готви, докато бульонът се редуцира с 1/3 – около час и половина, като непрекъснато се отпенва.
5
Чорба от заек 5Месото се изважда и се обезкостява. Дафиновите листа се отстраняват. Зеленчуците, беконът и останалите малки парченца месо се намачкват с преса за картофи. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Чорба от заек 6Месото се разпределя в чиниии и се залива със супата.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2016
Богата, със сметанов вкус!
2.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
Хареса се на всички в къщи.със сигурност ще присъства често в семейното меню.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
Пробвате чорбата ще ви хареса.Много по различна е от всички рецепти със заешко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта