Доматена супа с патладжани

Вкусна е и топла, и студена
Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г добре узрели домати
1 голям патладжан
4 с. л. зехтин
150 г доматено пюре
1/2 връзка пресен босилек
2 скилидки чесън
250 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Доматена супа с патладжани
Патладжанът се нарязва на тънки шайби, които се посоляват, оставят се за 30 минути, да се отцеди горчивата вода, измиват се и се подсушават.
2
Доматена супа с патладжани 2
Подреждат се в тава и се заливат с 2 с. л. зехтин, пекат се 20 минути на 200 градуса.
3
Доматена супа с патладжани 3
Наситненият чесън се слага в тенджера и се запържва в останалия зехтин. Добавят се доматеното пюре, настърганите домати, около 600 мл вода и патладжаните, и се готви около 20 минути на слаб огън.
4
Доматена супа с патладжани 4
Супата се дърпа от котлона, прибавя се наситненият босилек, пюрира се и се прецежда.
5
Доматена супа с патладжани 5
Налива се млякото и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да кипне и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
любимата супа на малкия ми син :) той я нарича \'\'оранжевата супа\'\'
8.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2014
УНИКАЛНО ВКУСНА! :) Благодаря отново за поредната страхотна рецепта! Обожавам патладжани, но до сега не знаех рецепта за супа с тях. Ще пробвам и сирене да сложа, но за сега се наслаждавам на този вкус :) още не е изстинала и само опитах, но след миг ще бъде хапната :)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2014
Супата се получи много вкусна. Рецептата отново е много добра. Това, което аз бих променила, е че бих оставила парченца патладжан или някаква друга твърда част, защото само течност ме затруднява. Но това ми е резерва при всички крем супи. На вкус иначе е идеална.
6.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2014
Бях сигурна, че супата ще си я изям сама, защото у дома никой не обича патладжани... Но..., не успях дори да я опитам! Синът ми и съпругът ми я изконсумираха веднага и с голямо удоволствие. Никой дори и не заподозря за присъствието на синият зеленчук. За детето добавих натрошено сирене.
5.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2014
Страхотна е! Но аз я знам във вариант без пюриране...и може би защото сме свикнали, но я предпочитаме без пюриране... Уникален вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: