Дърпана баница

Неповторима, домашно приготвена баница от времето на баба
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 31.05.2017
Дърпана баница
Дърпана баница
Дърпана баница
Дърпана баница
 
Необходими продукти:
1 кг брашно (+ за овалване)
20 г сол
800 мл вода
200 г овче сирене
300 г краве сирене
150 г краве масло (+ за намазване)
250 мл олио


Начин на приготвяне:
1
От брашното, солта и водата замесвате гладко тесто, от което с ръка оформяте 14-15 приблизително еднакви топчета и ги овалвате в брашно.


2
Натрошавате двата вида сирене и ги смесвате.
3
В отделен съд разтопете маслото с олиото.


4
Намазвате тавата за печене с масло.
5
Потапяте всяко топче за няколко секунди в топлата мазнина и започвате да го раздърпвате, до големината на тавата за печене.


6
Редите баницата на пластове, един върху друг. За основа слагате 3 пласта тесто, а след това отгоре разпределяте равномерно малко сирене и 1 с. л. от мазнината. Продължавате по същия начин, като слагате сирене и мазнина след всеки два пласта, докато свършат топчетата.


7
След това затоплете суровата баница в загрята на 100 градуса фурна, само на долен реотан. Хванете всички пластове и изтеглете нагоре, така че да завиете краищата на баницата. Залейте с останалата мазнина и печете 50-60 минути в загрята на 160-180 градуса фурна.


Съвет:
Поръсете изпечената баница с вода и я оставете да се задуши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: