Десерт от зелена тиква

Гост: Павлина Павлова, носител на титлата "Професор хонорис кауза" за литература
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2006
Десерт от зелена тиква
 
Необходими продукти:
1 кг тиква
1 л прясно мляко
200 г захар
50 г краве масло
4–5 яйца
4–5 пакетчета ванилия
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Десерт от зелена тиква
Тиквата се обелва и се нарязва на средни по големина парчета (дълги около 10 см и широки 2–3 см).
2
Десерт от зелена тиква 2
Парчетата тиква се овалват в брашно, подреждат се в намазнена със зехтин тавичка и се поръсват с ориза.
3
Десерт от зелена тиква 3
Яйцата се разбиват и се смесват със захарта и ванилията. Прибавя се прясното мляко и канелата и с получената заливка се покрива тиквата.
4
Десерт от зелена тиква 4
Десертът се пече 30 минути в предварително загрята до температура 200–220 градуса фурна, като на десетата минута се слага нарязаното на малки кубчета масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: