Десерт "Сюрприз"

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2002
Десерт
 
Необходими продукти:
200 г брашно
30 г краве масло
3 жълтъка
50 г захар
2 ч. л. мед
150 г почистени от костилките вишни (плод от компот)
50-60 г счукани орехови ядки
1 ч. л. ром (капка есенция от ром)
3 с. л. захар
20 г масло
2 жълтъка
1 с. л. нишесте
1 пакетче ванилия
3 с. л. захар
2-3 щипки канела
1 ч. ч. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Десерт
Брашното се размесва с маслото, захарта, жълтъците и меда. Замесва се меко и еластично тесто. Покрива се с кухненска кърпа и се оставя да отпочине.
2
Десерт
Ядките се запържват в маслото, прибавят се вишните, захарта и ромът. Пържи се, докато се изпари течността. Оставя се да се охлади.
3
Десерт
Кремът се приготвя, като жълтъците и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Налива се млякото, добавят се ванилията и канелата. Сместа се поставя в купа и се вари на водна пара, като се разбърква, докато кремът леко се стегне. Може да се сгъсти, като се добави разтворено в малко мляко нишесте.
4
Десерт
От тестото се разточва тънка кора и се изрязват квадрати. Във всеки се поставя по малко от плънката, краищата се намазват с вода, прегъват се и се затварят, така че да се получат триъгълници.
5
Десерт
Триъгълниците се подреждат в намаслена и набрашнена тава. Пекат се около 20 минути в силно загрята фурна при температура 220 градуса. Десертът се сервира, като в чиния се сипва от крема и върху него се поставя от изпечения сладкиш.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: