Динена салата с моцарела

Салата във фюжън стил, подправена с пресен лук и босилек, зехтин и балсамов оцет
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г диня
150 г бейби моцарела
5-6 листа пресен босилек
перата на 1 стрък пресен лук
4 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Динена салата с моцарела
Динята се почиства от семките и от нея се издълбават топчета с големината на орех.
2
Динена салата с моцарела 2
Топчетата диня и моцарела се смесват в купа. Прибавят се нарязаните наситно пера пресен лук и листа босилек.
3
Динена салата с моцарела 3
Зехтинът и балсамовият оцет се смесват, поръсват се с щипка сол и се разбиват.
4
Динена салата с моцарела 4
Салатата се овкусява с приготвения дресинг.
5
Динена салата с моцарела 5
Динята се издълбава подобно на купа и малко от долната й част се изрязва, за да може да стои изправена.
6
Динена салата с моцарела 6
Салатата се сервира в оформената купа и се декорира с листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: