Салата "Мартин Пескадор"

Карибска кухня с Боби Лазаров, bTV репортер, участвал в екипа на "Сървайвър: Експедиция Робинзон"
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2007
Салата
 
Необходими продукти:
300 г пилешко бонфиле
3 моркова
2 шайби ананас
1 краставица
1/2 авокадо
1/2 ябълка
5-6 каперси
1 с. л. кокосово мляко
стафиди за поръсване
50 мл зехтин
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
1 скилидка чесън
2 с. л. портокалов сок
1 ч. л. белени слънчогледови семки
1 ч. л. настърган джинджифил
1 ч. л. ром
1 щипка индийско орехче
1 щипка смлян кардамон
1 щипка канела
сокът от 1 лайм



Начин на приготвяне:
1
Салата
Пилешкото месо се сварява в посолена вода.
2
Салата
В каната на пасатор се смесват зехтин, сок от лайм, индийско орехче, смлян кардамон и канела.
3
Салата
Добавят се скилидка чесън, настърган джинджифил, малко слънчогледови семки, стръкове копър и магданоз и се пасира.
4
Салата
Наливат се ромът и отцеденият портокалов сок и отново се пасира.
5
Салата
Ябълката, краставицата и морковите се нарязват на тънки жулиени и се смесват с нарязаното на малки кубчета авокадо.
6
Салата
Добавя се нарязаният на кубчета ананас и се поръсва със стафиди, слънчогледови семки и каперси.
7
Салата
Салатата се полива с кокосово мляко, овкусява се с дресинга и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: