Ям ние

Тайландска салата с телешко месо
Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2007
Ям ние
 
Необходими продукти:
100 г телешко филе
1 с. л. рибен сос
сокът от 1 лайм
пюре от люти чушки на вкус
2-3 щипки захар
2 с. л. рибен сос
1/2 краставица
1/2 глава кромид лук
1 домат
1 зелена люта чушка
1 стрък зелена целина
1 бр. шалот (дребен лук)
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ям ние
Филето се овкусява с рибен сос и черен пипер.
2
Ям ние 2
В оребрен тиган се загрява малко олио, слага се маринованото месо и се пържи от двете страни.
3
Ям ние 3
Краставицата се нарязва на полумесеци (не се бели) и се слага в салатиера.
4
Ям ние 4
Лукът, целината и чушката се нарязват и се добавят в салатиерата.
5
Ям ние 5
Зеленчуците се овкусяват с малко пюре от люти чушки.
6
Ям ние 6
Изцежда се сокът от лайм.
7
Ям ние 7
Сипва се рибният сос и се поръсват 2-3 щипки захар.
8
Ям ние 8
Семето на домата се отстранява, месестата част се нарязва и се добавя при останалите продукти.
9
Ям ние 9
Изпеченото телешко филе се нарязва на малки парченца и се разбърква със зеленчуците.
10
Ям ние 10
"Ям ние" е подходящо да се сервира в купички върху листа зелена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: