Салата "Ном"

Виетнамска рецепта, приготвена от Нго Тхи Тхук и Ан Нго
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Салата
 
Необходими продукти:
50 г фъстъци
3-4 щипки натриев глутамат
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
2 с. л. рибен сос
2 с. л. винен оцет
4 с. л. вода
2 скилидки чесън
50 г фъстъци
4-5 стръка магданоз
1 люта чушка
2 моркова
2 стръка пресен лук
1/2 зелка
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата
Морковите се настъргват на ситно ренде, зелето се нарязва на тънки ивици, а зеленият лук и магданозът – наситно. Зеленчуците се смесват в салатиера.
2
Салата
Фъстъците (50 г) се счукват в хаванче и се сипват в салатата заедно с нарязаната наситно люта чушка.
3
Салата
В малка купичка се смесват оцет, рибен сос, захар и сол.
4
Салата
Прибавят се счуканите фъстъци за соса и наситнените скилидки чесън. Поръсва се с натриев глутамат и черен пипер, налива се вода и се разбърква добре.
5
Салата
Салатата се овкусява с приготвения сос и хубаво се разбърква.
6
Салата
При сервиране порциите се поръсват със счукани фъстъци и се украсяват с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: