Салата "Фреска"

Гост: Николай Димов, главен готвач на ресторант "Пастерито"
Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
50 г риба тон
1/2 ч. л. мед
1 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
бялата част на 1 стрък чесън (1 скилидка)
1/2 тиквичка
1 морков
4-5 черни маслини
1 шепа рукула
1-2 листа салата "Айсберг"
5 листа бяла маруля
7-8 листа радичо
20 г моцарела
1 щипка кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Салата
Листата бяла маруля, радичо, рукула и салата "Айсберг" се накъсват в купа.
2
Салата
В отделен съд се смесват зехтинът, балсамовият оцет, медът и кафявата захар за дресинга.
3
Салата
Прибавя се нарязаният наситно чесън и всичко се разбива добре.
4
Салата
Морковът се почиства, настъргва се и се добавя към салатата.
5
Салата
Зеленчуците се поливат с дресинга и се разбъркват.
6
Салата
Тиквичката се нарязва по дължина на филийки, които се изпичат на скара от двете страни. След това се нарязват на ивици.
7
Салата
При сервиране салатата се поръсва с нарязаната на кубчета моцарела, риба тон и черни маслини. Декорира се с ивици изпечена тиквичка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: