Салата "Първа пролет"

Пресен спанак, поднесен с прясно мариновани печурки и специален дресинг от кисело мляко и бадеми
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2007
Салата
 
Необходими продукти:
10-12 половинки мариновани домати (60-80 г)
1 с. л. настърган пармезан
2-3 щипки сух риган
50 г бадемови ядки
4 скилидки чесън
4 стръка копър
1 кисела краставичка
1 ч. ч. кисело мляко
1-2 с. л. оцет
4-5 с. л. зехтин
4 филии хляб тип "Резина"
200 г печурки
100-150 г спанак
4 стръка копър
1-2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. гранулиран чесън
1/2 ч. л. сол
1 щипка захар
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата
Филиите хляб се поставят една върху друга и се нарязват първо на еднакви по широчина ленти, след това – на кубчета.
2
Салата
Хлебните кубчета се поставят в тава, подправят се със зехтин и се посоляват. След това се поръсват с риган и с настърган пармезан.
3
Салата
Кротончетата се пекат около 10 минути в силно загрята фурна, като се разбъркват.
4
Салата
В купа се смесват лимонов сок, зехтин, гранулиран чесън, сол, захар и наситнен копър.
5
Салата
Печурките се нарязват на филийки, слагат се в приготвената марината и се оставят да престоят 10-15 минути.
6
Салата
Спанакът и маринованите домати се нарязват на ивици и се разбъркват с маринованите печурки.
7
Салата
Скилидките чесън се запичат на сух тигах, след което се обелват и се слагат в каната на пасатор.
8
Салата
Добавя се киселото мляко, посолява се, слагат се бадемовите ядки, нарязаната кисела краставичка и копърът и се овкусява с оцет.
9
Салата
Продуктите за дресинга се пюрират.
10
Салата
Салатата се поръсва с кротончета и пармезан и се поднася с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: