Зеленчуково плато с ранч дип

Дата: 23.04.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400-500 г аспержи
4 ч. л. ранч микс
200 г майонеза
200 г заквасена сметана
1/4 ч. л. бял пипер
1 ч. л. босилек
1 ч. л. червен пипер
4 ч. л. сол
1 с. л. чесън на прах
1 с. л. гранулиран лук
2 с. л. сушен магданоз
1 краставица
1 глава фенел
1 връзка репички
1-2 печени чушки
1-2 глави броколи
3 моркова
1 ч. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуково плато с ранч дипАспержите се почистват, като 2-3 пръста от основата им се изрязва и стълбовете им се обелват. Варят се на пара 10-15 минути.
2
Зеленчуково плато с ранч дип 2Обелват се и стълбовете на розичките броколи и също се сваряват на пара за 10-15 минути.
3
Зеленчуково плато с ранч дип 3Морковите се почистват и се варят на пара около 20 минути.
4
Зеленчуково плато с ранч дип 4Репичките се нарязват на колелца.
5
Зеленчуково плато с ранч дип 5Краставицата се реже на ивици, фенелът – на резени.
6
Зеленчуково плато с ранч дип 6Свежите зеленчуци се нареждат в плато върху канапе от листата на репичките.
7
Зеленчуково плато с ранч дип 7Подправките за ранч микс се сипват в сух буркан и хубаво се смесват. Могат да се съхраняват дълго време в затворен съд.
8
Зеленчуково плато с ранч дип 8Майонезата и сметаната се слагат в купа, разбиват се и се овкусяват с 4 ч. л. от смесените подправки.
9
Зеленчуково плато с ранч дип 9Ранч дип се подслажда с пчелен мед и се оставя да престои поне 30 минути преди да се сервира.
10
Зеленчуково плато с ранч дип 10Платото от зеленчуци се сервира с готовия ранч дип, който се поръсва с нарязана наситно печена чушка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта