Дип от патладжани

Лесна и бърза разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 големи патладжана
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 зелена люта чушка
150 г кисело мляко
60 мл зехтин
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дип от патладжани
Патладжаните се пекат около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и сърцевината им се реже на едро.
2
Дип от патладжани 2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина, докато омекнат и станат златисти.
3
Дип от патладжани 3
Прибавят се наситнената чушка, куркумата и патладжанът. Пържи се 2–3 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Охлажда се.
4
Дип от патладжани 4
Смесва се с киселото мляко и се сервира.
5
Дип от патладжани 5
По желание се поръсва с лют пипер без семки и се гарнира с хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2024
Здравейте КАРАМЕЛ, чудесно предложение за печенето на патладжаните за забързаното ежедневие:)
7.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2024
Сещам се за тази рецепта винаги, като искам да готвя патладжаните самостоятелно, това е от онези рецепти, в които всичко си е на място и човек не иска нищо да промени. Единствено като бързам пека патладжаните директно на керамичния котлон, върху два листа фолио и под капак, разбира се, има дим. Използвам спестеното време, за да ги оставя да постоят в цедка след нарязването, за да изпуснат излишния сок и да поемат добре киселото мляко. Като нямам свежа люта чушка, ползвам от буркан.
6.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2019
Направих го и аз без чушка, но сложих 2 лъжици майонеза, т.к. беше малко постно за моя вкус. Рецептата си струва да се опита.
5.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2019
Направих го без лютата чушка и стана много приятно.
4.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2018
Направих го без люта чушка и без кисело мляко. Много ни хареса!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Бон Апети коментира рецептата Баница с овесени трици
Бон Апети коментира рецептата Дип от патладжани
Бон Апети коментира рецептата Сурова морковена торта
Бон Апети коментира рецептата Пилешка пита с фиде
Бон Апети коментира рецептата Есенно минестроне
Бон Апети коментира рецептата Риба с паста на фурна
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: