Домашен хляб

Дата: 04.01.2018
ТИТЛА: Експериментатор
Домашен хлябДомашен хлябДомашен хлябДомашен хлябДомашен хляб
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче прясна мая
300 мл вода (хладка)
1/2 ч. л. захар
1 с. л. олио (+ за намазване)
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Разтваряме маята във водата, заедно със захарта и 2-3 с. л. от брашното и изчакваме десетина минути да шупне. Пресяваме останалото брашно, правим кладенче и сипваме вътре маята и олиото. Когато стане на гъста каша добавяме и солта. Омесваме меко тесто, мажем го с олио и го оставяме да втаса за около 20 минути, докато удвои обема си.
2
Премесваме тестото и го оформяме по желание (аз го сложих върху хартия за печене в правоъгълна форма за кекс). Слагаме го във фурната и включваме на 50 градуса с вентилатор, когато удвои обема си увеличаваме температурата на 210 градуса. Печем така 20 минути, след което намаляваме градусите на 180 и печем още 20 минути.
3
Вадим формата от фурната и хляба от формата, за да не се образува конденз. Когато хлябът изстине напълно, го прибираме в плик, за да не съхне.


Съвет:
Хлябът се реже по-лесно на следващия ден.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Много хубав хляб се получи
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта