Задушени чеснови хлебчета

Красиви и ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
60 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
3 скилидки чесън
2 стръка магданоз
2 стръка босилек
1 с. л. зехтин
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Задушени чеснови хлебчета
Маята и захарта се разтварят в 125 мл топла вода.
2
Задушени чеснови хлебчета 2
Брашното се смесва с щипка сол, разтворената мая и зехтина.
3
Задушени чеснови хлебчета 3
Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса.
4
Задушени чеснови хлебчета 4
Маслото се разбърква с ригана, сол, черен пипер, наситнените магданоз и босилек и стрития на паста чесън.
5
Задушени чеснови хлебчета 5
Тестото се разточва на не много тънка кора, маже се с част от маслото и се завива на стегнато руло.
6
Задушени чеснови хлебчета 6
Реже се на парчета, които се поставят с разреза нагоре в съд, намазан с масло. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
7
Задушени чеснови хлебчета 7
Капакът на съда се завива с кърпа, питките се похлупват и се готвят на умерен огън около 10 минути.
8
Задушени чеснови хлебчета 8
Обръщат се и се готвят и от другата страна 5 минути.
9
Задушени чеснови хлебчета 9
Сервират се, намазани с останалото масло.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2021
Чудесни хлебчета.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Вкъщи всички харесаха хлебчетата- меки и вкусни. Благодаря за идеята!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: