Задушени чеснови хлебчета

Дата: 15.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
60 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
3 скилидки чесън
2 стръка магданоз
2 стръка босилек
1 с. л. зехтин
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Задушени чеснови хлебчетаМаята и захарта се разтварят в 125 мл топла вода.
2
Задушени чеснови хлебчета 2Брашното се смесва с щипка сол, разтворената мая и зехтина.
3
Задушени чеснови хлебчета 3Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса.
4
Задушени чеснови хлебчета 4Маслото се разбърква с ригана, сол, черен пипер, наситнените магданоз и босилек и стрития на паста чесън.
5
Задушени чеснови хлебчета 5Тестото се разточва на не много тънка кора, маже се с част от маслото и се завива на стегнато руло.
6
Задушени чеснови хлебчета 6Реже се на парчета, които се поставят с разреза нагоре в съд, намазан с масло. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
7
Задушени чеснови хлебчета 7Капакът на съда се завива с кърпа, питките се похлупват и се готвят на умерен огън около 10 минути.
8
Задушени чеснови хлебчета 8Обръщат се и се готвят и от другата страна 5 минути.
9
Задушени чеснови хлебчета 9Сервират се, намазани с останалото масло.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Вкъщи всички харесаха хлебчетата- меки и вкусни. Благодаря за идеята!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта