Домашна горчица с печен чесън и лимон

Лесна, вкусна, ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2016
Домашна горчица с печен чесън и лимон
 
Необходими продукти:
150 мл бяло вино
60 г бял синап
30 г черен синап
2 глави чесън
1 ч. л. зехтин
250 мл бял винен оцет
сокът от 2 лимона
2 с. л. мед
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Двата вида синап се заливат с виното и се оставят да се накиснат за 1 нощ.
2
Горната част на главите чесън се отрязва. Чесънът се залива със зехтина и се пече около 1 час в загрята на 180 градуса фурна.
3
След това скилидките се отделят и се слагат в блендер. Заливат се с половината оцет и се пюрира.

4
Добавят се синапените зърна, заедно с виното, и отново се пюрира.
5
Наливат се лимоновият сок и останалият оцет. Прибавя се и медът, и пак се пюрира. Посолява се на вкус.
6
Сместа се сипва в касерола и се готви на слаб огън, докато се сгъсти.

7
Докато е още гореща горчицата се налива в стерилизирани бурканчета и се затваря.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2016
в най скоро време ще я пробвам :)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2016
Деси, ако свариш бурканите за 15 минути във вряла вода, след като ги затвориш и след това ги съхраняваш на тъмно и студено, би трябвало да издържат 1 година. Ние ги съхранявахме в хладилник и не издържаха много дълго време, така че, за съжаление, не можем да кажем със сигурност, точно след колко време горчицата ще се развали.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2016
а колко време може да се съхранява така?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: