Домашна паста с пилешки дробчета

Съчетаваме точната форма на пастата с подходящия сос и така получаваме перфектната паста
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно тип 00
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
200 мл вода
зехтин за разточване

за соса:
400 г пресни пилешки дробчета
4 с. л. олио
50 г краве масло
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
50 мл бренди
300 мл растителна сметана
10 листа салвия
100 г сирене „Пармезан“


Начин на приготвяне:
1
Домашна паста с пилешки дробчета
В купа се смесват брашното, солта и зехтинът. Налива се водата (ако това количество не е достатъчно, се досипва) и се замесва гладко и еластично тесто. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да почине 2 часа. След това се разточва на лист с дебелина 3 мм.
2
Домашна паста с пилешки дробчета 2
С нож се режат тънки ленти. Всяка лента се дооформя на плота с намазнени ръце, докато стане фитил. Целта е да се получат дебели спагети, които се варят в подсолена вода до алденте – 2-3 минути.
3
Домашна паста с пилешки дробчета 3
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в сгорещеното олио.
4
Домашна паста с пилешки дробчета 4
Добавя се маслото и щом започне да се пържи, се сипват нарязаните наедро дробчета.
5
Домашна паста с пилешки дробчета 5
След 2–3 минути се добавя салвията, деглазира се с бренди и се налива сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Домашна паста с пилешки дробчета 6
Сварената паста се сипва при дробчетата. Разбърква се и се сервира поръсена с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: