Домашна царевична тортиля

Дата: 02.05.2011
Източник: Бон Апети
Домашна царевична тортиля
 
Необходими продукти:
150 г брашно тип „00“
60 г фино царевично брашно
1 щипка бакпулвер
50 г свинска мас (краве масло)
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Домашна царевична тортиля
От всички продукти се замесва меко тесто, оформя се на топка, покрива се с фолио и се оставя да отпочине 15–20 минути.


2
Домашна царевична тортиля 2
Отпочиналото тесто се разделя на осем топки.


3
Домашна царевична тортиля 3
Топките се разточват на плота с малко брашно.


4
Домашна царевична тортиля 4
Запичат се на сух тиган от двете страни на силен огън.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2014
Брашното е тип 00, но и с тип 500 става.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
тип 500 ли е брашното или?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта