Домашна царевична тортиля

Дата: 02.05.2011
Източник: Бон Апети
Домашна царевична тортиля
 
Необходими продукти:
150 г брашно тип „00“
60 г фино царевично брашно
1 щипка бакпулвер
50 г свинска мас (краве масло)
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Домашна царевична тортиля
От всички продукти се замесва меко тесто, оформя се на топка, покрива се с фолио и се оставя да отпочине 15–20 минути.


2
Домашна царевична тортиля 2
Отпочиналото тесто се разделя на осем топки.


3
Домашна царевична тортиля 3
Топките се разточват на плота с малко брашно.


4
Домашна царевична тортиля 4
Запичат се на сух тиган от двете страни на силен огън.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2017
Приготвих ги,но мазнината не можа да слепи тестото и добавих малко вода.Получиха се доста добре.Ще ги използвам за запечени фермерски яйца.
2.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2014
Брашното е тип 00, но и с тип 500 става.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
тип 500 ли е брашното или?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
Evelina Asenova се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Питки с тиквени семки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта