Арабска питка

Дата: 03.06.2011
Източник: Бон Апети
Арабска питка
 
Необходими продукти:
3 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
1 пакетче суха мая
1 ч. л. захар
1 1/2 ч. ч. топла вода
 

Начин на приготвяне:
1
Арабска питка
Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. топла вода със захарта и се оставя да втасва за 10 минути.


2
Арабска питка 2
Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче, в него се изсипва разтворената мая, налива се 1 ч. ч. топла вода и се замесва тесто. 


3
Арабска питка 3
Меси се върху набрашнен плот, докато се получи жилаво и гладко тесто, което се връща в купата, покрива се с фолио и се оставя да втасва 2–3 часа.


4
Арабска питка 4
Тестото се разделя на малки топки, поставят се в тава и се оставят да втасват още 10 минути.


5
Арабска питка 5
Топките се разточват на питки и се оставят още 10 минути да втасват.


6
Арабска питка 6
Пекат се  4–5 минути в набрашнена тава в загрята до 240 градуса фурна. Може да ги съхранявате в хладилник или фризер.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2017
Божествени с домашен дюнер или плескавица!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2017
Пак ще направя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Xyzxyz Yxzyxz се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта