Арабска питка

Традицията повелява да се консумира с хумус или да стане на сандвич - с фалафели, например
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2011
Арабска питка
 
Необходими продукти:
3 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
1 пакетче суха мая
1 ч. л. захар
1 1/2 ч. ч. топла вода


Начин на приготвяне:
1
Арабска питка

Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. топла вода със захарта и се оставя да втасва за 10 минути.


2
Арабска питка 2

Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче, в него се изсипва разтворената мая, налива се 1 ч. ч. топла вода и се замесва тесто. 


3
Арабска питка 3

Меси се върху набрашнен плот, докато се получи жилаво и гладко тесто, което се връща в купата, покрива се с фолио и се оставя да втасва 2–3 часа.


4
Арабска питка 4

Тестото се разделя на малки топки, поставят се в тава и се оставят да втасват още 10 минути.


5
Арабска питка 5

Топките се разточват на питки и се оставят още 10 минути да втасват.


6
Арабска питка 6

Пекат се  4–5 минути в набрашнена тава в загрята до 240 градуса фурна. Може да ги съхранявате в хладилник или фризер.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2017
Божествени с домашен дюнер или плескавица!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2017
Пак ще направя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



162 ДУШИ ОНЛАЙН
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: