Канелони с пиле и броколи

Дата: 27.07.2011
Източник: Бон Апети
Канелони с пиле и броколи
 
Необходими продукти:
1 пакет канелони
150 г кашкавал
магданоз за поръсване
за плънката:
400 г пилешко филе
400 г броколи
200 г топено пушено сирене
50 г сирене „Пармезан”
250 мл течна сметана
40 мл олио
сол и пипер меланж на вкус
за доматения сос:
400 г домати от консерва
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с. л. риган
1/2 с. л. захар
олио за пържене

Начин на приготвяне:
1
Канелони с пиле и броколи
Пилешкото филе се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио докато побелее.


2
Канелони с пиле и броколи 2
Овкусява се със сол и пипер, налива се течната сметана и силата на огъня се намалява. 


3
Канелони с пиле и броколи 3
Прибавят се настърганите топено пушено сирене и пармезан и се разбърква, за да се разтопят.


4
Канелони с пиле и броколи 4
Броколите се нарязват наситно и се прибавят в тигана, разбърква се и след 4–5 минути плънката се дръпва от огъня.


5
Канелони с пиле и броколи 5
Канелоните се пълнят с получената смес (трябва да изстине малко) с пош или като се поставят в чаша с помощта лъжичка. Подреждат се в тава. 


6
Канелони с пиле и броколи 6
Сосът се приготвя, като лукът, чесънът и морковите се нарязват наситно и се запържват в сгорещено олио.


7
Канелони с пиле и броколи 7
Прибавят се наситнените домати, риганът и захарта. 


8
Канелони с пиле и броколи 8
Канелоните се заливат с доматения сос.


9
Канелони с пиле и броколи 9
Поръсват се с настъргания кашкавал и се пекат 20 минути на 200 градуса. При сервиране се поръсват със ситно нарязан магданоз.


 


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2019
Приготвям ги вече няколко пъти. Според мен, доматения сос трябва да е поне 600 грама. А кашкавала го слагам 10 минути преди края на печенето.
8.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2018
Отдавна си търся рецепта за канелони и вече я открих!
7.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2018
Станаха страхотни :)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2016
Много вкусна манджичка се получи! Вече е в Любими.
5.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2016
Уникално вкусни, влизат в категория Любими
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта