Питки на тиган

Дата: 09.09.2011
Източник: Бон Апети
Питки на тиган
 
Необходими продукти:
250 г бяло брашно
250 г пълнозърнесто брашно
1 с. л. зехтин
1 с. л. сол
1 кубче прясна мая
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Питки на тиган
Двата вида брашно се смесват със зехтина и солта. В средата се оформя кладенче и в него се сипва разтвореното в топла вода кубче мая. 


2
Питки на тиган 2
Наливат се 250 мл вода и се омесва гладко тесто, което да не лепне по пръстите.


3
Питки на тиган 3
Покрива се с фолио и се оставя да втаса поне 30 минути на стайна температура.


4
Питки на тиган 4
След това отново размесва, оформя се топка, покрива се с фолио и се оставя да втаса повторно за 15 минути. 


5
Питки на тиган 5
От готовото тесто се оформят 12 топки и се разточват на питки.


6
Питки на тиган 6
Изпичат се в сгорещен тиган. Преди сервиране се намазват с масло. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2013
наистина са страхотни и много бързо стават
3.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Обичам ги със сирене!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2013
Постни, вкусни, бързи.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Много са вкусни!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Bacheva се регистрира в сайта.
Xyzxyz Yxzyxz се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта