Пай със зелен боб

Боб в кожух от маслено тесто
Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2011
Пай със зелен боб
 
Необходими продукти:
за плънката:
400 г пресен зелен боб
3 яйца
250 мл готварска сметана
30 г топено сирене
30 г сирене „Прекорино“ („Пармезан“)
60 г филе „Елена“
1 глава лук лук
30 мл зехтин
1–2 стръка мента
5 капки лют сос
1 жълтък за намазване

за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
1 жълтък
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Пай със зелен боб

Брашното и маслото се разбиват в блендер и към тях се прибавят 2–3 с. л. вода и жълтъка. Отново се разбива до получаването на маслени трохи.


2
Пай със зелен боб 2

Прехвърлят се върху плот и се размесва тесто, което се завива в стреч фолио и се прибира в хладилник за около 10 минути да стегне.


3
Пай със зелен боб 3

След това 2/3 от него се отделя и се разточва между два парчета стреч фолио. Прехвърля се във форма за пай, като краищата му се изтеглят по стените на формата.Отново се слага в хладилник заедно с останалата част, завита във фолио.


4
Пай със зелен боб 4

Фасулът се почиства от конците и крайчетата и се измива. Бланшира се в кипяща подсолена вода. След това се залива със студена вода и се отцежда.


5
Пай със зелен боб 5

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя сметаната. Добавят се и настъганото пекорино и топеното сирене, нарязано на кубчета. Овкусява се с лютия сос и наситнената мента. Сместа се разбърква добре.


6
Пай със зелен боб 6

 Олиото се загрява в тиган и се слагат лукът, нарязан наситно и малко вода. Оставя се да се задуши за няколко минути.


7
Пай със зелен боб 7

Прибавят се нарязаното наедро филе и и зеленият боб и се задушава за още няколко минути. Съдът се сваля от огъня.


8
Пай със зелен боб 8

Оставя се бобът да се охлади за кратко и се пресипва при сместа с яйцата.


9
Пай със зелен боб 9

Плънката се сипва в тавата с тестото.


10
Пай със зелен боб 10

Останалата част от него се разточва на тънка кора, която се нарязва на ленти.


11
Пай със зелен боб 11

Те се подреждат върху пая, така че да се получат ромбове. Отгоре се намазва с жълтък за по-наситен цвят и блясък. Паят се пече 30–40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: