Пай със зелен боб

Дата: 28.06.2011
Източник: Бон Апети
Пай със зелен боб
 
Необходими продукти:
за плънката:
400 г пресен зелен боб
3 яйца
250 мл готварска сметана
30 г топено сирене
30 г сирене „Прекорино“ („Пармезан“)
60 г филе „Елена“
1 глава лук лук
30 мл зехтин
1–2 стръка мента
5 капки лют сос
1 жълтък за намазване
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
1 жълтък
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пай със зелен боб
Брашното и маслото се разбиват в блендер и към тях се прибавят 2–3 с. л. вода и жълтъка. Отново се разбива до получаването на маслени трохи.


2
Пай със зелен боб 2
Прехвърлят се върху плот и се размесва тесто, което се завива в стреч фолио и се прибира в хладилник за около 10 минути да стегне.


3
Пай със зелен боб 3
След това 2/3 от него се отделя и се разточва между два парчета стреч фолио. Прехвърля се във форма за пай, като краищата му се изтеглят по стените на формата.Отново се слага в хладилник заедно с останалата част, завита във фолио.


4
Пай със зелен боб 4
Фасулът се почиства от конците и крайчетата и се измива. Бланшира се в кипяща подсолена вода. След това се залива със студена вода и се отцежда.


5
Пай със зелен боб 5
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя сметаната. Добавят се и настъганото пекорино и топеното сирене, нарязано на кубчета. Овкусява се с лютия сос и наситнената мента. Сместа се разбърква добре.


6
Пай със зелен боб 6
 Олиото се загрява в тиган и се слагат лукът, нарязан наситно и малко вода. Оставя се да се задуши за няколко минути.


7
Пай със зелен боб 7
Прибавят се нарязаното наедро филе и и зеленият боб и се задушава за още няколко минути. Съдът се сваля от огъня.


8
Пай със зелен боб 8
Оставя се бобът да се охлади за кратко и се пресипва при сместа с яйцата.


9
Пай със зелен боб 9
Плънката се сипва в тавата с тестото.


10
Пай със зелен боб 10
Останалата част от него се разточва на тънка кора, която се нарязва на ленти.


11
Пай със зелен боб 11
Те се подреждат върху пая, така че да се получат ромбове. Отгоре се намазва с жълтък за по-наситен цвят и блясък. Паят се пече 30–40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта