Домашна паста „Сицилия“

Изпитаната рецепта на Лора за домашно приготвена паста с ароматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2011
Домашна паста „Сицилия“
 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно от твърда пшеница (или тип 00)
4 яйца
1 с. л. зехтин
2–3 щипки сол

за соса:
200 г чери домати
60 г зелени маслини (без костилки)
50 г филета аншоа
7 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 скилидки чесън
1 с. л. каперси
1 ч. л. сух риган
1–2 стръка пресен босилек
80 г пармезан
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Домашна паста „Сицилия“

Съставките за тестото се смесват, добавя се малко вода и се замесва твърдо тесто, което трябва да не се лепи по ръцете. Оставя се да почива в хладилник, обвито във фолио за свежо съхранение.


2
Домашна паста „Сицилия“ 2

После се разточва и с машината за паста се оформят талятели. Варят се 2 минути във вряща подсолена вода.

 


3
Домашна паста „Сицилия“ 3

В тиган се загрява зехтинът и в него за кратко се запържва чесънът, прибавят се накъсаните филета аншоа, каперсите и маслините. Овкусява се с черен пипер и ригана.


4
Домашна паста „Сицилия“ 4

Чери доматите се режат на половинки и се прибавят към соса. Поръсва се с наситнения пресен босилек.


5
Домашна паста „Сицилия“ 5

Сварената паста се изсипва при соса и се разбърква. Преди да се поднесе, се залива с малко зехтин и се поръсва с настъргания пармезан.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2014
Много приятно и леко!
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
Здравейте, Тази е една от любимите ми рецепти за паста! Ммммм :-) Браво! Аз живея на Сицилия и почти ежедневно правя домашна паста. Елате ми на гости - да разточим заедно! :-) Това сериозно! Поздрави и успехи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: