Домашна паста „Сицилия“

Дата: 23.05.2011
Източник: Бон Апети
Домашна паста „Сицилия“
 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно от твърда пшеница (или тип 00)
4 яйца
1 с. л. зехтин
2–3 щипки сол
за соса:
200 г чери домати
60 г зелени маслини (без костилки)
50 г филета аншоа
7 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 скилидки чесън
1 с. л. каперси
1 ч. л. сух риган
1–2 стръка пресен босилек
80 г пармезан
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Домашна паста „Сицилия“
Съставките за тестото се смесват, добавя се малко вода и се замесва твърдо тесто, което трябва да не се лепи по ръцете. Оставя се да почива в хладилник, обвито във фолио за свежо съхранение.


2
Домашна паста „Сицилия“ 2
После се разточва и с машината за паста се оформят талятели. Варят се 2 минути във вряща подсолена вода.

 


3
Домашна паста „Сицилия“ 3
В тиган се загрява зехтинът и в него за кратко се запържва чесънът, прибавят се накъсаните филета аншоа, каперсите и маслините. Овкусява се с черен пипер и ригана.


4
Домашна паста „Сицилия“ 4
Чери доматите се режат на половинки и се прибавят към соса. Поръсва се с наситнения пресен босилек.


5
Домашна паста „Сицилия“ 5
Сварената паста се изсипва при соса и се разбърква. Преди да се поднесе, се залива с малко зехтин и се поръсва с настъргания пармезан.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2014
Много приятно и леко!
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
Здравейте, Тази е една от любимите ми рецепти за паста! Ммммм :-) Браво! Аз живея на Сицилия и почти ежедневно правя домашна паста. Елате ми на гости - да разточим заедно! :-) Това сериозно! Поздрави и успехи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта