Домашни багети

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 07.02.2017
Домашни багети
Домашни багети
 
Необходими продукти:
600 г брашно
150 мл вода (хладка)
7 г суха мая
1 ч. л. захар
200 мл прясно мляко
1 яйце
2 с. л. олио (+ за намазване)
2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря във водата.
2
Добавят се захарта, яйцето, олиото и млякото.
3
Солта се смесва с брашното и се прибавя към течните съставки.
4
Замесва се меко тесто. Разделя се на 4 топки, които се разточват с ръце на фитили. Слагат се в тава, застлана с хартия за печене, като помежду им се поставят прегради от хартия за печене.
5
Фурната се загрява на 40 градуса и се изключва. Тавата се поставя във фурната за 10-15 минути, за да втаса тестото, след което се изважда.
6
Фурната се загрява на 200 градуса и на дъното й се слага купичка с вода. Багетите се мажат с олио (или разтопено масло) и се пекат 20-25 минути до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: