Невестини бохчи

Златисти пухкави хлебчета с плънка от два вида сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
250 мл прясно мляко
80 мл олио
1 с. л. захар
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол

за плънката:
250 г сирене „Моцарела“
200 г краве сирене
1/4 връзка мащерка
1 жълтък


Начин на приготвяне:
1
Невестини бохчи
Маята и захарта се разтварят в затопленото мляко. Брашното и солта се смесват, наливат се олиото и млякото с маята.
2
Невестини бохчи 2
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
3
Невестини бохчи 3
Мащерката се накълцва и се смесва с настърганите сирена.
4
Невестини бохчи 4
Тестото се разделя на 12 части, като всяка една се разточва в елипсовидна форма.
5
Невестини бохчи 5
В единия край на всяка елипса се поставя по малко от плънката и се завива на руло до средата.
6
Невестини бохчи 6
В останалото тесто се правят прорези перпендикулярно на рулото, не до края и отново се завива на руло. Получените рула се завиват на гевречета.
7
Невестини бохчи 7
Форма за мъфини се маже с масло и във всяка дупка се поставя по едно геврече.
8
Невестини бохчи 8
Ивичките тесто по повърхността се мажат с разбит жълтък. Оставят се да починат 30 минути.
9
Невестини бохчи 9
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2021
Много добре ми се получиха.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2017
Много са вкусни1
2.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2017
Прекрасни :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2017
Много лесно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: