Домашни рулца

Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2010
Домашни рулца
 
Необходими продукти:
2 точени кори
100 г сирене „Чедър” за тост
1 глава червен лук
2 червени чушки
100 г боб от консерва
2 стръка пресен лук
1 яйце
2 с. л. зехтин
мазнина за пържене (печене)


Начин на приготвяне:
1
Домашни рулца
Червеният лук и чушките се режат на ленти и се запържват за 3–4 минути в нагорещения зехтин, добавя се бобът (със соса от консервата) и сместа ври до изпаряване на течността.
2
Домашни рулца 2
Корите се режат на квадрати и в единия край на всеки квадрат се поставя по един лист от сиренето, а върху него – стрък пресен лук, като е изрязана по голямата част от перата (тя може да се наситни и да се добави към другите зеленчуци преди запържването).
3
Домашни рулца 3
Върху сиренето и лука се сипва по 1 с. л. от зеленчуковата смес и краищата на корите се подгъват към средата, за да се получи руло.

4
Домашни рулца 4
Единият край на корите се оставя ненавит и се намазва с разбитото яйце, за да може да залепне.

5
Домашни рулца 5
Рулцата се пържат около 7–8 минути до златисто на маслена баня или се пекат в намазнен съд на 200 градуса.


Съвет:
Рулцата може да се поднесат с хрупкави салати или с дипове (крем сос) от сирена.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: