Домашно „Негърче“ с течен шоколад

Ужасно вкусно, лесно и сочно
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 25.07.2015
Домашно „Негърче“ с течен шоколад
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 яйце
1 1/2 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. олио
2 с. л. какао
1/3 шоколад с лешници

за глазурата:
4 с. л. захар
1 с. л. какао
125 г краве масло
1 голяма с. л. течен шоколад
1 щипка канела
2-3 с. л. вода


Начин на приготвяне:
1
Яйцето и захарта се разбиват с миксер. Към тях постепенно се добавя киселото мляко, в което е разтворена содата. След това се сипват брашното и олиото и накрая - какаото и смления в блендер шоколад.
2
Сместа се изсипва в набрашнена и намазнена с олио тава. Пече се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), до готовност - 25-30 минути.
3
Глазурата се приготвя като в касерола се слагат всички продукти и когато сместа заври, се бърка до хомогенизиране и се сваля от котлона.
4
Изпеченият кекс се оставя да изстине, надупчва се с вилица и се залива обилно с глазурата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: