Домашно „Русенско варено“ със забулено яйце и ароматни трохи

Вкусно и ефектно
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г фино смляна телешка плешка
600 г фино смляна свинска плешка
1 с. л. сол
1/2 с. л. черен пипер на зърна
4 дафинови листа
4-5 зърна бахар
1 селски хляб с дебела кора
1/4 връзка магданоз
1 скилидка чесън
30 мл зехтин
6 яйца
2 с. л. оцет
сол на вкус

за соса:
200 г дребни кисели краставички
100 г майонеза
1 с. л. горчица
2 с. л. каперси
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
1/2 лимон
лют сос на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домашно „Русенско варено“ със забулено яйце и ароматни трохи
Счукайте черния пипер на едро в хаванче, а бахара стрийте на ситно. Разбъркайте ги с двата вида мляно месо, дафиновите листа и солта.
2
Домашно „Русенско варено“ със забулено яйце и ароматни трохи 2
Овкусената кайма прехвърлете във форма за печене терин. Заравнете добре и оставете да престои в хладилник 4 часа.
3
Домашно „Русенско варено“ със забулено яйце и ароматни трохи 3
Загрейте фурната на 140 градуса (с вентилатор). Покрийте терина с алуминиево фолио и го печете на водна баня за около 3 часа. След това го оставете да се охлади за 1 нощ.
4
Домашно „Русенско варено“ със забулено яйце и ароматни трохи 4
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Нарежете хляба на филийки и 3-4 от тях смелете в блендер, заедно с магданоза и чесъна, до получаването на трохи. Овкусете ги със сол и ги разбъркайте със зехтина. Изпечете ги за 7-10 минути.
5
Домашно „Русенско варено“ със забулено яйце и ароматни трохи 5
Поширайте яйцата във вода (под точката на кипене) с оцета за 4-5 минути всяко.
6
Домашно „Русенско варено“ със забулено яйце и ароматни трохи 6
За соса нарежете киселите краставички на малки кубчета, а каперсите, чесъна и магданоза наситнете. Разбъркайте с горчицата, майонезата и лютия сос. Добавете настърганата кора и сока от лимон.
7
Домашно „Русенско варено“ със забулено яйце и ароматни трохи 7
Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Преди сервиране нарежете терина на дебели парчета. Поставете едно парче в чугунен тиган с термоустойчива дръжка и го запечете във фурна за 5-6 минути. Така пригответе всички порции.
8
Домашно „Русенско варено“ със забулено яйце и ароматни трохи 8
Поднесете с поширано яйце, запечени трохи, а отстрани сложете от соса и останалия нарязан хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: