Риет с пушена скумрия

Подбрани подправки допълват вкуса
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г топло пушена скумрия
125 г краве масло
1/2 глава шалот
2 стръка копър
1/4 връзка див лук
50 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
2 краставици
2 стръка стеблена целина
1 връзка репички
1 глава червен лук
1 връзка копър
60 г орехи
80 мл зехтин
40 мл бял винен оцет
1 ч. л. мека горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риет с пушена скумрия
Почистете много добре рибата от костиците и я накъсайте. Нарежете лука, копъра и дивия лук на ситно.
2
Риет с пушена скумрия 2
Разтопете маслото на умерен огън и в него за кратко запържете лука. Не бива да променя цвета си. Добавете рибата, сол и черен пипер на вкус. Налейте и виното.
3
Риет с пушена скумрия 3
Гответе на слаб огън, докато виното почти се изпари – около 10 минути. Дръпнете от огъня и оставете да се охлади на стайна температура.
4
Риет с пушена скумрия 4
Прехвърлете в купа и добавете дивия лук и копъра. Бъркайте, докато се получи пастет.
5
Риет с пушена скумрия 5
Прехвърлете във формички за крем брюле и приберете в хладилник поне за час.
6
Риет с пушена скумрия 6
Обелете краставиците и заедно с репичките ги нарежете на тънки шайби с помощта на ренде тип „Мандолина“.
7
Риет с пушена скумрия 7
Обелете целината и я нарежете косо. Наситнете копъра, а лука нарежете на полумесеци.
8
Риет с пушена скумрия 8
От зехтина, оцета, горчицата и сол на вкус направете дресинг.
9
Риет с пушена скумрия 9
Запечете орехите на сух тиган и ги накълцайте.
10
Риет с пушена скумрия 10
Разбъркайте зеленчуците с дресинга и орехите. Оставете ги да престоят за 10 минути и ги поднесете с риета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2019
Изпълнено... Много е са вкусни и риета и салатата... Страхотна комбинация
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: