Картофен кейк с пушена сьомга и крем сирене
Лора и Стоян
1 пакет охладено бутертесто (275 г) 150 г прошуто кото (слайс) 200 г сирене „Гауда“ (слайс) 2 с.л. доматен концентрат 1 ч.л. риган 1/2 ч.л. сух чесън 1 с.л. зехтин сол и черен пипер на вкус | за декорация: зелени маслини без костилки чери домати |
1 | ![]() | Бутертестото се намазва с доматения концентрат. Поръсва се с ригана, сухия чесън, зехтина, сол и черен пипер. |
2 | ![]() | Отгоре се подреждат прошутото и сиренето гауда. Нарязва се на ленти, широки около 3-4 см. Лентите се нанизват на бамбукови шишчета, така че да заприличат на коледни елхички. Подреждат се в тава върху тефлоново килимче за печене. |
3 | ![]() | Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за около 10 минути. Охлаждат се. |
4 | ![]() | На върха на всяко шишче се набождат маслини или чери доматчета. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
24.12.2018 Уникално вкусни!
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...