Солени коледни елхички

Празнични, хрупкави и неустоимо вкусни са тези „елхички“ от тесто с разтопено сирене и запечено прошуто
Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет охладено бутертесто (275 г)
150 г прошуто кото (слайс)
200 г сирене „Гауда“ (слайс)
2 с.л. доматен концентрат
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. сух чесън
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за декорация:
зелени маслини без костилки
чери домати

Бон Апети препоръчва:
FINO DISHMATIC гъба - FINO Dishmatic е система за измиване на съдовете с пълнител за почистващия препарат. Няма нужда да се добавя отново и отново препарат за измиване върху гъбата. Просто се зарежда пълнителя с предпочитания препарат за съдове и се затваря капачето, за да няма изтичане. Докато се мият съдовете, препаратът за почистване автоматично се стича към накрайника гъба. При износване на гъбата, просто се откача и се подменя с нова гъба. Всеки път, когато трябва да се измият деликатни повърхности, може да се използва накрайника-гъба за деликатни повърхности, а когато има затруднение с почистване на лепкаво замърсяване, се използва накрайника - домакинска тел. По този начин ръцете и ноктите са перфектно защитени. Осигурява по-добро и лесно измиване на чаши и бутилки, докато почиствате перфектно дъното.Изумително просто и фантастично ефективно, FINO Dishmatic® е основен помощник в измиването на съдовете, който е обичан от всеки, който веднъж го е използвал.
Виж повече
 


Начин на приготвяне:
1
Солени коледни елхички
Бутертестото се намазва с доматения концентрат. Поръсва се с ригана, сухия чесън, зехтина, сол и черен пипер.
2
Солени коледни елхички 2
Отгоре се подреждат прошутото и сиренето гауда. Нарязва се на ленти, широки около 3-4 см. Лентите се нанизват на бамбукови шишчета, така че да заприличат на коледни елхички. Подреждат се в тава върху тефлоново килимче за печене.
3
Солени коледни елхички 3
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за около 10 минути. Охлаждат се.
4
Солени коледни елхички 4
На върха на всяко шишче се набождат маслини или чери доматчета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2018
Уникално вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: