Разядка със сирене, извара и бекон

Апетитът идва с яденето
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 зелени чушки
300 г саламурено краве сирене
200 г пълномаслена извара
200 г пушен бекон
1/2 връзка див лук
1 скилидка чесън
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. кимион
4 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
хубав хляб за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Разядка със сирене, извара и бекон
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор.
Подредете чушките в тава, залейте ги с 1 с.л. зехтин, посолете ги и ги изпечете за около 40 минути.

2
Разядка със сирене, извара и бекон 2
След това ги извадете, сложете ги в купа и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете ги да се задушат.
3
Разядка със сирене, извара и бекон 3
Обелете ги и ги почистете от семките. Нарежете ги на кубчета. Стрийте чесъна на паста с щипка сол.
4
Разядка със сирене, извара и бекон 4
Наситнете дивия лук, накълцайте магданоза и настържете сиренето.
5
Разядка със сирене, извара и бекон 5
Нарежете бекона на кубчета. Сложете го в студен тиган и включете котлона. Гответе докато част от мазнината на бекона се стопи, а той стене леко хрупкав, но не прекалено. Извадете го и оставете да се охлади.
6
Разядка със сирене, извара и бекон 6
В купа разбъркайте чушките, лука и чесъна, магданоза, изварата, сиренето и бекона.
7
Разядка със сирене, извара и бекон 7
Към мазнината от бекона налейте 1 с.л. зехтин и загрейте. Поръсете червения пипер и кимиона и ги запържете съвсем за кратко.
8
Разядка със сирене, извара и бекон 8
Залейте разядката и сервирайте с хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: